A Biró-Giczey Ház kiállításai: A múlt nyomában Veszprém szívében

Veszprém történelme sokkal színesebb és titokzatosabb, mint azt sokan gondolnánk. A város egyik legizgalmasabb felfedeznivalója az a Biró-Giczey Ház, amely térbeli és időbeli utazásra hív mindenkit. Ugyanakkor ez az épület nem csupán kiállításoknak ad otthont, hanem rejtélyek és interaktív játékok színtere is, ahol a látogatók egyedülálló módon fedezhetik fel a város múltját. Az egyik legizgalmasabb kihívás az “Angyali lépcső” játék, ahol az angyalok és a keresztény hit jelképei vezetnek a megoldás felé.

A kiállítások egy része a középkor életébe nyújt betekintést és a város barokk örökségét bemutató tárgyai is szép számmal jelennek meg. A különböző művészeti alkotások és installációk nemcsak a vizuális élményt erősítik, de mélyebb lelki gondolkodásra is inspirálhatnak.

A tárlatok között olyan mesterek alkotásait találjuk, akik a város történelmi jelentőségét méltatták. A kézműves remekművek és korabeli használati tárgyak betekintést nyújtanak abba, hogyan éltek Veszprémben az emberek.

Ezen felül szeretettel ajánljuk a Work in Progress vársétáinkat, ahol megismerhetik a jelenleg is zajló várnegyed-megújulás részleteit.

WIP 2024 vezetett várséta (szombat-vasárnap: 11:30; 14:00 és 16:00 órakor) – Regisztráció: https://wip2023.hu/turavezetes

Nyitvatartás:

  • kedd-péntek:  17:00-19:00
  • szombat-vasárnap: 10:00-18:00

Az ajándékbolt szombati és vasárnapi napokon várja vendégeit.

Fotó: Nagy Lajos

További hírek

2024.10.26.

Bódi Mária Magdolna öröksége

Bódi Mária Magdolna öröksége címmel népszerűsítő tanulmánykötetet adott ki a Veszprémi Főegyházmegyei Könyvtár és Levéltár, amelynek bemutatóján hazánk apostoli nunciusa is részt vett.

Megszakítás