Felhők fölé a Karitász segítségével

A Veszprém-Főegyházmegyei Karitász egy felajánlásnak köszönhetően „bakancslistás” élményhez tudott juttatni egy végtelenül szerény körülmények között élő, hátrányos helyzetben lévő fiatalt.

Rátosi Ferenc balatongyöröki lakos a II. Veszprém – Főegyházmegyei Karitász bálra egy Balaton nyugati területe feletti sétarepülést ajánlott fel, amelyet ennek a nyertese rögtön tovább ajánlott egy nehéz helyzetben lévő fiatal férfi részére.  A választás egy többszörösen hátrányos helyzetben élő 20 éves férfire esett, aki tavasszal veszítette el édesanyját és jelenleg két fogyatékkal élő testvérével él együtt nagyon szerény körülmények között egy rossz állapotban lévő családi házukban. Tenni akarását  mutatja, hogy szeptemberben kezdi meg tanulmányait Egerben, az Eszterházy Károly Katolikus Egyetemen.

Önerőből nem tudta megoldani a cserszegtomaji repülőtérre történő utazását ezért ebben a karitász volt segítségére. A most már repülési élményekben gazdagodott fiatalemberünk a repülés és sikeres landolást követően elmondta, hogy ezzel a lehetőséggel egy régóta vágyott, bakancslistás álma vált valóra. A startot izgalommal és kicsit félelemmel élte meg, de az utána következő látvány és az érzések mindenért kárpótolta.

Rátosi Ferencnek hálásan köszönjük a felajánlást, amellyel nagy élményhez juttatta megajándékozottját, akinek ezáltal egy felejthetetlen élményt adott. Az esemény szervezőinek pedig egy örök emléket, hogy vele együtt tudták megélni örömét, ami a jelenlévők lelkét mélyen megérintette és bizonyította, hogy másokon segíteni igazán felemelő érzés.

A Veszprémi-Főegyházmegyei Karitász, már évek óta kapcsoltban áll a családdal és a jövőben is igyekszik mindent megtenni, hogy támogassa a fiatalt.

Galéria

További hírek

2024.09.14.

25 éves a hévízi Szentlélek-templom.

A templom felszentelésének 25. évfordulóján ünnepi szentmisét mutatott be Dr. Udvardy György veszprémi érsek Kiss László hévízi esperes-plébánossal, valamint a nagy számban jelenlévő paptestvéreivel.

Megszakítás