Idén 6. alkalommal rendezte meg a Veszprémi Érsekség Családpasztorációs Irodája a Házasság Hete rendezvénysorozat részeként programját. Egy közös kikapcsolódásra, a házasságuk ünneplésére hívták a házaspárokat. A rendezvény a veszprémi Házasság Hete programsorozatának zárása is volt egyben.

Veled kiteljesedve! – volt az idei mottója a Házasság Hetének. A gondolat egy ideiglenességet sugalló társadalomban a házasság állandóságát jelzi. Üzeni, veled vagyok teljes, ketten vagyunk egy egész, kiegészítjük egymást, a kapcsolatunkat nem hagyjuk elszürkülni, teszünk érte, hogy teljesebb, mélyebb legyen.

Az ünnepségnek a Gizella Hotel adott otthont a Házasság Hetének utolsó napján, 2017. február 19-én. A rendezvényteremben Dr. Fodor János családreferens atya köszöntötte az egybegyűlt házaspárokat Az est folyamán a résztvevők Kiss György gitáros műsorát élvezhették, aki a témához szorosan fűződő versekből és énekekből állította össze műsorát.

Az est folyamán került sor a Rendhagyó Randevúk névre hallgató programsorozat nyereménysorsolására, melynek mentora a Tátrai házaspár volt. A programsorozat 5 feladatból állt, melyet egymás után, e-mailben kaptak meg a vállalkozó kedvű házaspárok, és melyeknek teljesítéséről rövid élménybeszámolóval és egy fényképpel tudtak számot adni a szervezők felé. A program honlapján, regisztráció után lehetett a pároknak hozzájutni a különböző feladatokhoz, és ugyanitt kellett feltölteniük az elvégzett feladatról szóló fényképet és leírást. A program a házaspárok egymás iránti személyes kötődését volt hivatott elmélyíteni, mintegy segítséget adva számukra, hogy tudatosan szakítsanak időt házasságuk ápolására, és az egymásra való odafigyelésre. A nyereménysorsolásra értékes felajánlások érkeztek, többek között bükfürdői családi belépő, családi fotózás, egy gannai panzióban eltöltött hétvége is szerepelt a nyeremények között.

Márfi Gyula érsek úr is kifejezte jókívánságait a párok felé, hangsúlyozva, hogy a család boldogsága elsősorban a házastársak boldogságától függ. Beszédét követően a házaspárok főpásztori áldásában részesültek. A házaspároknak a továbbiakban lehetőségük volt finom pogácsa és pezsgő mellett a kötetlen beszélgetésre, ismerkedésre is.

Kovacsik Georgina

 

Comments are closed.