Az eucharisztiával kapcsolatos pasztorációs kérdésekről szól a háromnapos konferencia, melyet a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszushoz kapcsolódva Esztergomban, a Szent Adalbert Központban (2500 Esztergom, Szent István tér 10.) rendeznek meg 2019. november 26. és 28. között.

A 2017-ben megkezdett konferenciasorozat harmadik alkalma az eucharisztia pasztorális szempontú megközelítését segítik, így az előadások témái közt megtalálható például az eucharisztia az ökumenikus törekvések fényében, az eucharisztiához kapcsolódó rendezvények (szabadtéri szentmise), a betegek áldoztatása, a két szín alatti áldozás és a gluténmentesség kérdése, vagy a felnőttek és gyerekek szentségre való felkészítése.

Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek köszöntőjét követően felszólal többek között Prof. Robert Somerville (Columbia Egyetem), Dr. Bábel Balázs kalocsa-kecskeméti érsek, metropolita, Dr. Udvardy György veszprémi érsek, Varga László kaposvári megyéspüspök, Dr. Versegi Beáta Mária nővér, a Nyolc Boldogság Közösség tagja, Dr. Gorove László, állandó diakónus, Kelemen Imre, a Főegyházmegyei Hivatal irodaigazgatója.

Az előadásokat közös szentségimádás, szentmise, imaóra kíséri.

A teljes program és a jelentkezési felület az alábbi linken érhető el:

https://www.iec2020.hu/hu/konferencia-2019

 

 

Comments are closed.