Dr. Márfi Gyula ny. érsek mutatott be szentmisét a missziós világnapon, október 20-án a Veszprémi Büntetés Végrehajtási Intézetben található Isteni Irgalmasság kápolnájában.

A szentmise előtt Németh Éva bv. ezredes bv. főtanácsos parancsnok köszöntötte a jelenlévőket és örömmének adott hangot érsek úr ismét felkereste a fogvatartottakat, valamint reményét fejezte ki, hogy a jövőben több alkalommal is el tud majd látogatni az intézetbe, hiszen minden látogatása fontos esemény a börtön életében.

Márfi Gyula homíliájában kiemelte az imádság fontosságát, az Istennel folytatott mindennapos csendes beszélgetést. A szabad embernek nehezebb dolga van, ha elcsendesülésre vágyik, viszont a fogvatartottaknak erre több lehetősége adatik. Figyeljünk tehát Isten szavára, válaszára, hiszen mindenütt jelen van. Jelen van a Szentírásban, a liturgiában,a hitoktatásban, lelki olvasmányokban, szól hozzánk a lelkiismeretünk szavában, de akár a teremtett világon keresztül is. Fontos tehát a csend és az idő. Isten mindenhol érezteti jelenlétét és szeretetét még a Büntetés Végrehajtási Intézetben is. A másik nagyon lényeges feladatunk minden napra, hogy tudnunk kell hálát adni mindenért, még a börtönben is. Hálát tudunk adni egy jó beszélgetésért, egy lelki társért, akivel megoszthatjuk gondolatainkat vagy akár egy nyugodt éjszakáért is.

A szentmise áldozat bemutatásánál Zsebe Attila börtönlelkész, állandó diakónus és Lendvai-Frikkel Attila akolitus volt segítségére, a zenei szolgálatot a Spiritusz Együttes látta el.

A szentmise után Márfi Gyula bemutatta a jelenlévőknek az Alapvető Hittan című könyvét, melyet mindenki kezébe is kapott, hogy a börtönben is tovább tudják bővíteni tudásukat katolikus hitük alapjairól.

DSC_0116
DSC_0044
DSC_0057
DSC_0069
DSC_0070
DSC_0034
DSC_0079
DSC_0087
DSC_0128
DSC_0130
DSC_0135
DSC_0137
DSC_0144
DSC_0157
DSC_0159
DSC_0030
DSC_0033
 

Comments are closed.