Év végi események a pápai Szent István Római Katolikus Általános Iskolában

Május 7-én ünnepi szentmisére gyűltünk össze az alsó tagozat iskolaépületének kápolnájában. A búcsúmisét Dr. Mail József apát-plébános úr, iskolánk lelkiigazgatója mutatta be Boldog Gizella tiszteletére. Megemlékezett szent életű királynénkról, beszélt az első magyar szent családról és a veszprémi Székesegyházról is. Szót ejtett arról, hogy kápolnánk felszentelésének már 5. évfordulóját ünnepeljük. Tanulóink, akik minden héten osztálymisén vesznek itt részt, ez alkalommal is lelkesen ministráltak, énekeltek.

Szentmise Boldog Gizella tiszteletére

Szentmise Boldog Gizella tiszteletére

Május 8-án, pénteken délután került megrendezésre iskolánk hagyományos Kulturális bemutatója. Az előadás helyszíne a Jókai Mór Művelődési és Szabadidőközpont színházterme volt, melyet zsúfolásig megtöltöttek a szülők, nagyszülők és a vendégek. Tanulóink számos műfajban bemutatkoztak: néptánc, modern és társastánc, versmondás, drámajáték, hangszeres zene, kóruséneklés, angol-német nyelvű előadás. A műsor színes és színvonalas volt, hiszen a gyermekek nagy lelkesedéssel és szorgalommal készültek egész éven át, hogy megmutathassák tehetségüket. A közönség vastapssal köszönte meg a közel három órás,tartalmas és szórakoztató bemutatót.

Kulturális bemutató

Kulturális bemutató

2015. május 17-e iskolánk 40 tanulója számára emlékezetes marad.Harmadikosaink ekkor járultak először szentáldozáshoz a pápai Nagytemplomban.Dr. Mail József apát-plébános úr szolgáltatta ki számukra az oltáriszentséget.

V.Pápai Ökumenikus Nap

V.Pápai Ökumenikus Nap

Május 25-én, Pünkösdhétfőn iskolánk adott otthont az V. Pápai Ökumenikus Napnak. Az aulában rajzkiállítás nyílt a “Legkedvesebb bibliai történetem” című pályázat legszebb alkotásaiból. A kiállítást Márkus Mihály református lelkipásztor nyitotta meg. Diákjaink is eredményesen szerepeltek ezen a rajzversenyen.
Iskolánk tanulói két jelenetet mutattak be:
-alsósok: A legnemesebb
-felsősök: Adj innom!
címmel – a rendezvényre szép számmal érkezőknek. A tornateremben különböző felekezetű csapatok mérhették össze tudásukat floorball-ban. A tantermekben kézműveskedésre volt lehetőség, illetve szeretetvendégség zajlott. A napot ökumenikus istentisztelet zárta.

Bécsi kirándulás

2015. április 25-én hagyományainkhoz híven 48 németet tanuló diákkal egy szép napot töltöttünk Bécsben. Reggel 7 órakor indultunk. Először a belvárost tekintettük meg,majd a különleges stílusáról ismert Hundertwasser által tervezett házat néztük meg.A délutánt a Prater-ben töltöttük,ahol közösen ültünk fel az óriáskerékre,majd mindenki szabadon választhatott a sok-sok játék közül.Fáradtan,de élményekkel telve tértünk haza.

Határtalanul pályázat

Iskolánk 33 hetedik osztályos tanulója és négy kísérőtanár vehetett részt a Felvidék technikai és tudományos kincsei című 4 napos tanulmányi kiránduláson a Határtalanul pályázat keretében.Rengeteg különleges helyen jártak, többek között Pozsonyban a Szent Márton-dómban, a komáromi erődben, Dévény várromjánál és még sorolhatnám. Találkoztak felvidéki magyarokkal, s mindenhol örömmel fogadták őket. Nagyon sok fénykép készült, amiket az iskolai beszámoló előadás során be is mutattak a többi tanulónak. Diákjainknak életreszóló élményt nyújtott ez a pár nap. Reméljük, hogy jövőre is sikerül nyernünk a pályázaton, s még több gyermek vehet részt ezen a kiránduláson.

Határtalanul pályázat

Határtalanul pályázat

Iskolanap

A Szent István iskolanap jún. 8-án került megrendezésre a felső tagozatban. A várva-várt nap első eseményeként a Határtalanul program keretében zajlott szlovákiai kirándulásról számoltak be hetedikeseink. 10 órától induló program a „Megszentelt élet”jegyében folyt. Városunk templomait látogatták végig az osztályokon belül alakult csapatok. A bencés, a ferences és a katolikus Nagytemplom történetével ismerkedtek, megnézték a Református Gyűjtemény múmiáját, a Szent Flórián és a Nepomuki Szent János szobrot, valamint a II. világháborús emlékművet. Az iskolanap zárásaként egy totó kitöltésével adtak számot a gyerekek a megszerzett ismeretekről. Az első a 7.a osztályosok csapata lett.

Iskolanap

Iskolanap

 

Comments are closed.