Húszan vettek részt az Ajkai Szent István Király Római Katolikus Általános Iskola által szervezett nyári táborozáson, július közepén.

Az első nap kézműves foglalkozással és strandolással telt. Délelőtt a gyermekek elkészítették saját egyéni tábori pólójukat, melyet azt követően fel is vettek magukra és örömmel viseltek. Délután a Balaton vízében mártóztattuk meg magunkat. Az első este pedig énektanulással zárult.

A tábor második napjának délelőttjén vetélkedők, versenyek lettek beiktatva programunkba. Volt benne nutelláskenyér evő verseny, versengés csoki evésben, késsel-villával és madzagra kötve is, valamint a kötelező olvasmányokból összeállított kérdéssorra is válaszoltak a gyermekek. A nyári melegben délután a Balaton vízében hűsítettük magunkat. A nap meglepetéseként, este sétálni indultuk Badacsonyba a hajóállomásra, és a nyáresti forgatagba.

Harmadnap délelőttje a beszélgetéseké és a kötetlen játéké volt, kipihenve így az előző esti túrát, és rákészülve a délutáni kirándulásra. Ebéd után vonatra ültünk, hogy Badacsonyból indulva sétahajózhassunk a Magyar-tengeren. Este még néhány közösségi játék is belefért a programba, mielőtt aludni tértünk.

A negyedik nap délelőttje szintén az alkotásoké volt. Készültek egyszerű ügyességi játékok, virágok, keresztek, fűztek gyöngyöt és rajzoltak. Délután erdei túrát tettünk a II. János Pál emlékhelyhez. Bár ezen a délutánon kissé sikerült eláznunk is a hirtelen jött esőben, de mégis mindenki jól érezte magát.

A tábor alatt rendszeresen imádkoztunk, esténként énekeltünk, lelkiségi és közösségi programokon vettünk részt, így a tábor ideje alatt lelkileg is töltekezhettünk. Érdekes volt mindenki számára, hogy a napok zárásaként, együtt értékeltük a közösen töltött időt. Mindenki elmondhatta, hogy az adott napon mi tetszett számára a legjobban, mi okozott igazi örömet. A válaszok a kísérőket is meglepték, hiszen sokszor hangzott el, hogy az esti közös együttlétek mennyire tetszenek.

Élményekben gazdagon térhettünk haza otthonainkba, és bizony volt mit mesélni a szülőknek.

E sorokon keresztül is köszönetet kívánunk mondani mindenkinek, aki bármilyen módon is hozzájárult, táborozásunk sikeréhez.

Bizakodva várjuk a következő évi folytatást.

20160711_210102 20160712_094058 20160713_170436 20160714_145240 20160711_103151

 

Comments are closed.