Márfi Gyula érsek áldotta meg június 22-én a káptalantótiban az egykori iskola területén kialakított Szent György ifjúsági tábort. Az átadó ünnepségen Szirbek Tiborné témamenedzser, majd dr. Mail József az érsekség gazdasági helynöke  mondott köszöntőt.

 

Az épületegyüttes 1993. szeptember elsejével került a Veszprémi Érsekség tulajdonába. Az iskola 2004-ben Tapolcára költözött, azóta az épületek üresen álltak. Néhány évig még nyári táboroknak adott helyet a terület, azonban ez hamar megszűnt. A szép környezet, a Balaton közelsége is érv volt amellett, hogy ez az értékes ingatlan ne az enyészeté legyen, ezért döntött úgy a főegyházmegye, hogy hasznosítják. Az ingatlan átalakításával és felújításával kialakításra került a Szent György Ifjúsági Tábor a Veszprémi Szeminárium Alapítvány vezetésével.

Az Alapítvány az összes keletkező turisztikai bevételét visszaforgatja a tábor működtetésére. Az érsekség és az Alapítvány is kiemelt feladatának tekinti az ifjúság nevelését, részükre programok szervezését, így fontos és szükséges volt egy a mai kor követelményeit és turisztikai igényeit figyelembe vevő tábor kialakítása, kapcsolódó szolgáltatásokkal, részleges akadálymentesítéssel és egész éves vendégfogadás feltételeinek megteremtésével.
Az épületben 15 fő, sátorban 20 fő egyidejű fogadására alkalmas szálláshely került kialakításra új bútorokkal, mely 3 háló- 1 db akadálymentesített- mellett étkező- konyhával, közösségi helyiséggel, portával, zuhanyzókkal, mosdókkal várja a gyerekeket, turistákat. A meleg vizet napkollektorok és puffer tartály fogja biztosítani, így vigyázva a környezetre, racionalizálva az energiafelhasználást.
A teljes körű felújítás mellett az alapítvány együttműködési megállapodásokat kötött: túravezetések, kirándulások, kerékpárkölcsönzés, barlangtúra és bemutató, baranta foglalkozások várnak az itt táborozókra.

[simpleviewer gallery_id=”910″]
 

Comments are closed.