December 7-én “pizsama partit” rendezett az ajkai Szent István Király Általános Iskola. A program rendhagyó volt, hiszen a szórakozást összekapcsolták a segítségnyújtással. Belépőként mindenki egy könyvet, egy játékot vagy egy plüss figurát vitt, mellyel az ajkai Magyar Imre Kórház gyermekosztályán gyógyulóknak próbált örömet szerezni.

Az összegyűjtött ajándékokat (több kosárnyi plüss figurát, könyveket, társasjátékokat) december 17-én Rieder András, az iskola igazgatója és Riederné Fenyvesi Bernadett tanárnő, a pizsama parti főszervezője, valamint Reitter István, a diákönkormányzat munkáját segítő pedagógus és a diákönkormányzat képviselői közösen adtak át Dr. Nagy Zoltánnak, a kórház főigazgatójának.

Főigazgató úr dolgozószobájában fogadta az iskola küldöttségét, ahol köszönetet mondott a felajánlásért. Ezt követően közösen a gyermekosztályra vonultak, ahol most is sok kisgyermek várta a gyógyulását, akiknek Rieder András átadta az ajándékokat. Dr. Kovács Ilona osztályvezető főorvos köszönetet mondott a diákoknak és az iskola vezetésének, elmondta, hogy minden adománynak nagyon örülnek, mert az elősegíti a gyermekek lelki gyógyulását is.

Az ajkai Szent István Király iskola nagy figyelmet fordít arra, hogy tanulóit szociális érzékenységre is nevelje, ezért megragadják azokat a lehetőségeket, amikor a diákok, a szülők és a tanárok közösen tudnak segíteni a nehéz helyzetben lévőkön.

Reitter István

 

DSCN1683
DSCN1685
DSCN1686
DSCN1689
DSCN1690
DSCN1691
DSCN1693
DSCN1694
 

Comments are closed.