A Veszprémi Főegyházmegye Hitoktatói Veni Sancte szentmisével, majd pedig továbbképzéssel megkezdték a 2017/2018-as tanévet augusztus 24-én.

Az idei összejövetelnek Balatonalmádi adott otthont Szabó János plébános meghívására. A vörösberényi Szent Ignác-templomban Márfi Gyula érsek mutatott be szentmisét. Szent Bertalan apostol ünnepén a főpásztor az apostolok munkájáról beszélt, hiszen a hitoktatók is apostolok, akiknek fontos az ő közbenjárásuk életünkre.

A szentmise után kezdődött a rekollekció, melyet Farkas Edit gyógypedagógus, pszichopedagógus tartott. Előadásából mindenki erőt meríthetett a közelgő tanévre, és sok hasznos gyakorlati tanácsot kaphattak hitoktatóink a különböző problémák zökkenőmentes megoldására gyermekekkel valamint a szüleikkel kapcsolatban.

“Szeresd a közösségedet!”  ez az idei tanév jelmondata – mondta Felker Zsolt hitoktatási referens. Hangsúlyozta, hogy az új tanév jelmondata előre mutat, afelé irányítja a hitoktatókat, hogy elfogadják a mellettük állókat, a gyermekeket akiket a Jó Isten rájuk bízott. De itt nem lehet megállni, mert mindazt a kincset amit a hitoktató birtokol, át kell tudni adni minden gyermek számára. Törekedjenek szívükben, lelkükben és a kegyelmi életükben rejlő erőt a közösség javára fordítani.

Az egész napos program után, lélekben és tudásban felfrissülve, valamint egy kis ajándékkal birtokukban tértek haza egyházközösségeikbe a hitoktatók.

 

 

1
5
2
3
4
7
11
10
9
8
6

 

 

Comments are closed.