A clevelandi Szent Imre templomban november 4-én felemelő, ugyanakkor családias hangulatban ünnepelte a Szent Imre római katolikus templom egyházközössége a védőszentjének, Szent Imre hercegnek a napját.

Mint mindig, most is Istentisztelettel kezdődött az ünnepségsorozat. A szentmise keretén belül Mezei András atya, a Szent Imre templom plébánosa szeretettel üdvözölte az egybegyűlt híveket és a tiszteletbeli meghívottakat: Főtisztelendő Dr. Takáts Istvánt, a Veszprémi Főegyházmegye érsekségi kancellárját, Főtisztelendő Forrai Tamás jezsuita atyát, a torontói Szent Erzsébet római katolikus templom plébánosát és Antal András atyát, a clevelandi Szent Erzsébet templom nyugalmazott plébánosát.

Az ünnepi istentiszteletet Dr. Takáts István celebrálta, aki bátorító beszédében megköszönte a clevelandi magyarok összefogását, magyar érzelmét és a magyar közösség soha nem csüggedő munkálkodását azon, hogy hagyományunkat, kultúránkat ilyen erősen őrizzük messze-messze az anyaországtól. Külön kitért az ’56-os forradalom emlékére, mivel hatvankét évvel ezelőtt éppen november 4-ére eső vasárnap hajnalán oltották ki a szovjet Vörös Hadsereg golyói az ’56-os hősök vére által szabaddá tett Magyarország tüzét.

A szentmisén résztvevők tovább ünnepelhettek a templom dísztermében, ahol a clevelandi Regös Csoport mérai táncokkal szórakoztatta a jelenlévőket. Minekutána a kiadós, ízletes ünnepi ebéd alatt tovább örülhettek egymás társaságának a búcsúsok, egészen késő délutánig. Az ebédet a Szent Imre templom egyházközösségének asszonyai “varázsolták” az asztalokra, mint teszik ezt hosszú évek óta. Ezer köszönet nekik szorgos, fáradhatatlan munkájukért!

Fotó és Forrás: bocskairadio.org

Bucsu0
Bucsu1
Bucsu2
Bucsu3
Bucsu4
Bucsu5
Bucsu7
Bucsu6