A Porsche Hun­garia Kft. és a Ring-­Autó Kft. képviselői egy ózongenerátoros fertőtlenítőberendezést adtak át a Veszprém Főegyházmegyei Karitász számára december 10-én, csütörtökön a veszprémi várban található Karitász Központban. 

A zártkörű ünnepségen a sajtó megjelent munkatársait Szijártó László atya, a főegyházmegyei Karitász igazgatója köszöntötte, és háláját fejezte ki az adományozóknak ezért a nagyértékű adományért, mely a járványveszély idején elsősorban az idős gondozottaknak adhat biztonságot. Elmondta, hogy a berendezés elsősorban a főegyházmegye fenntartásában működő szociális otthonokban – így a hévízi Szent Lukács Idősek Otthonában és a veszprémi papi otthonban működik majd, de a katolikus iskolák is használhatják majd. A Főegyházmegye nevében dr. Takáts István általános érseki helynök vette át jelképesen az ajándékot, majd elmondta, hogy járványhelyzet idején, amikor az ember a fenyegetettséget, a kiszolgáltatottságot éli meg, hatványozottabban jelenik meg a jó szándék, a nagylelkűség. Megjegyezte, hogy gyakran a negatív hírek tudnak kattintásszámot kivívni, pedig a jónak is formáló ereje van. – Az adományozás kapcsán a másokért való felelősséget, a tenni akarást ünnepelhetjük – fogalmazott köszöntőjében a helynök atya.

Az adományt Patkó Balázs, a veszprémi Ring-­Autó szervizvezetője adta át, aki elmondta, hogy a Porsche Hungaria Kft. idén április 29-től bő egy hónapon át a Volks­wagen-szervizhálózatukba javí­tásra érkezett minden autó után ezer forintot ajánlott fel a járványhelyzet negatív hatásainak enyhítésére. A kampány során 6 924 000 forint gyűlt össze, amelyet a Porsche Hungaria 10 millió forintra egészített ki. Az összegből a kampány eredményeként minden megyeszékhelyre és két budapesti intézménybe kerülhetett egy-egy ózongenerátoros fertőtlenítőberendezés.A gépek hosszú távú működtetéséhez szükséges hatóanyagot is a cég biztosítja.

 

Comments are closed.



Ugrás az oldal tetejére »