Isten mindig általunk és velünk együtt szeretné ezt a világot gyógyítani. Különösen igaz ez, amikor a betegségnek egy olyan helyzete érkezik el, amikor az ember érzi a saját végességét – mondta Takáts István érseki kancellár a Nemzeti Rákellenes Nap alkalmából tartott megemlékezésen Veszprémben.

A veszprémi Fagyöngy Egyesület 2015-ben ültette el a Séd-völgyben az Emlékezés és Remény fáit, 2017. április 10-én délután pedig a nemzeti rákellenes nap alkalmából a fák mellett emléktáblát avattak a jezsuita templom előtt. A megemlékezésen köszöntőt mondott Lángné Gitka, a Fagyöngy Egyesület elnöke és Némedi Lajos alpolgármester, majd közösen leleplezték az emléktáblákat.

Márfi Gyula érsek hivatalos elfoglaltsága miatt nem tudott jelen lenni az emléktábla avatáson, Takáts István érseki kancellárt kérte fel, hogy tolmácsolja nagyrabecsülését, szeretetét és tiszteletét, amivel a Fagyöngy Egyesület segíti a rákbetegeket. Hangsúlyozta, hogy ennek a két fának és az emléktábláknak legyen az az üzenete, hogy bátorrá tegyen minket a jóra. Elmondta, hogy Isten mindig általunk és velünk együtt szeretné ezt a világot gyógyítani. Különösen igaz ez, amikor a betegségnek egy olyan helyzete érkezik el, amikor az ember érzi a saját végességét. Isten áldását kérte azokra az emberekre, akik Isten szeretetének e művét emberi oldalról is segítik, majd megáldotta az emléktáblákat.

 

Comments are closed.